В последните договори за доставка в рамките на Европейския съюз се оказава,

...
В последните договори за доставка в рамките на Европейския съюз се оказава,
Коментари Харесай

Pfizer/BioNTech и Moderna са повишили цените на ваксините в ЕС

В последните договори за доставка в рамките на Европейския съюз се оказава, че Pfizer/BioNTech и Moderna са решили да усилят цените на имунизациите си, заяви вестник ``Файненшъл таймс``, предава БГНЕС.

Новата цена за имунизацията на BioNTech/Pfizer е била 19,5 евро спрямо 15,5 евро преди този момент.

В отчет,, се споделя, че компаниите Pfizer/BioNTech и Moderna таксуват държавните управления с цели 41 милиарда $ над прогнозните индустриални разноски, което държи страните ``за заложници``, защото цените на имунизациите против Covid скачат доста над тези на предходни ваксини.

Цената на препарата на Moderna към този момент е 25,5 $ по отношение на 22,5 $ преди. Европейската институция за медикаментите съобщи предишния петък, че блокът евентуално ще получи още 40 милиона дози ваксина Moderna до октомври.

Европейската комисия съобщи предходната седмица, че Европейски Съюз е на път да имунизира изцяло 70% от възрастното си население до края на лятото. Като цяло 57% от хората над 18 години към този момент са изцяло имунизирани в 27 страни, съобщи шефът на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен. Тя предизвести, че хората не трябва да понижат предпазливостта си, защото " доста рисковият " вид Делта към момента е опасност.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР